chakra reading

Deze reading gaat geheel in beelden die met de cliënt worden besproken. Het eerste beeld is een beschrijving van wat ik het geestelijk huis noem. Dat heeft niets te maken met hoe iemand echt woont. Het geestelijk huis zegt iets over jezelf maar ook hoe anderen je zien.

Een voorbeeld:
Een vrouw heeft een zeer grote paddestoel. Als het regent nodigt ze voorbijgangers uit onder haar paddestoel te schuilen. Is het erg heet dan kunnen mensen bij haar in de schaduw uitrusten.
Conclusie: deze vrouw heeft belangstelling voor anderen en is bereid hen te helpen. Ze heeft een hart van goud.

Nog een voorbeeld:
Iemand zit bovenop een berg van leisteen.
Uitleg: een berg op zich is een mooi symbool. Het is een metafoor van kracht. Echter als de berg van leisteen is, is de persoon ontoegankelijk en hoogmoedig.

Daarna komt het kroonchakra aan de beurt. Is iemand religieus, dan zie ik meestal beelden die representatief zijn voor zijn geloof. Bij een katholiek komt vaak een Maria beeld, een kruis of een kathedraal. Bij een boeddhist kan een tempel of een Boeddha aanwezig zijn.

Hoe ziet de verbinding eruit tussen het kroonchakra en het derde oog? Meestal is het een trap. Is zijn intuïtie goed ontwikkeld, dan is het trappenhuis erg mooi met een gebeeldhouwde balustrade, een zachte loper etc.

Het beeld van het derde oog van een helderziende bevat veel verrekijkers. Is iemand heel angstig voor de toekomst, dan zie ik vaak somber weer met donkere wolken of regen.

Zo gaan we alle chakra's langs en kijken we naar de onderlinge verbinding.

Het keelchakra bestaat uit een 'binnenkeel' die aangeeft hoe je met mensen omgaat van wie je veel houdt. De 'buitenkeel' zegt iets over je omgang in het algemeen. In beide delen komen muziekintrumenten voor. Blaast iemand op een grote toeter en mensen stoppen hun vingers in hun oren, dan is het duidelijk dat hij niet makkelijk is in de omgang. Een chakra reading is soms heel confronterend.

In het vuurchakra hoort voedsel te zijn en een vorm van warmte. Dit kan een fornuis zijn, een kampvuur of een openhaard. Eens had ik een vrouw die uitsluitend geroosterd brood at. Zij vertelde me later dat ze al jaren last had van constipatie.

Het waterchakra is grotendeels ontwikkeld tussen het zevende en veertiende jaar. In die tijd is het goed om veel met water te doen: zwemmen, roeien of pootje baden in zee. Dit chakra staat voor creativiteit, sex en hoe je omgaat met geld. In die perioede moet je iets verzamelen, iets sparen. Dat kunnen eikels zijn, plaatjes, plantjes of wat dan ook. Dan kun je later met geld omgaan. Verder word je er creatief van. Creatief in de breedste zin van het woord. Het oplossen van problemen is ook heel creatief. Ik heb 15 jaar Raja Yoga gegeven en op iedere les kwam een water-oefening aan de beurt. Gokverslaafden hebben altijd een slecht waterchakra. Zij zouden veel meer water-oefeningen moeten doen, maar wie leert hen dat? Dit is het enige chakra waar water in moet voorkomen. Is dat afwezig dan zijn er problemen met de nieren of de blaas. Bij alle andere chakra's duidt water op te veel emoties. 

Rood is de kleur van het aarde chakra. Hier hoort de kleur rood aanwezig te zijn. Is dat niet zo, dan moet die persoon leren beter te gronden, dus zich meer te verbinden met de aarde, het aardse.

De bedoeling van een chakra reading is dat je aan jezelf gaat werken en je zwakke zijden verbetert. Er zijn cliënten die een paar jaar later nog eens komen. Ze willen een bevestiging krijgen dat ze goed bezig zijn.