entiteiten verwijderen

Mijn eerste ervaring met dolende zielen

Jaren geleden waren mijn man en ik in een Boeddhistisch meditatiecentrum in Solo, een stad op Midden Java. Bij Payonno, de eigenaar, heb ik voor het eerst te maken gehad met dolende zielen. Payonno vertelde mij een keer over de oogklachten van zijn 80-jarige vriend dokter Tan. Soms kon hij de krant lezen en soms niet. Hij had verschillende oogartsen geraadpleegd op Java en in Singapore. Als hij ergens op consult kon hij altijd goed lezen. Daarvoor of daarna kon hij soms met het ene oog, soms met het andere of met beide ogen helemaal niet lezen. De oogartsen zeiden tegen zijn vrouw dat hij aan het dementeren was. Teleurgestld ging hij terug naar Solo. Hij ging naar Payonno toe om raad en die vroeg mij met mijn derde oog te kijken.

Aan weerszijden van dokter Tan stond een entiteit. Ze hadden luxaflex voor zijn ogen opgehangen. Bij de oogarts trokken ze de luxaflex open en kon hij wel lezen. Thuis plaagden ze hem door de luxafles te sluiten, soms voor één oog, soms voor allebei.

Payonno heeft in een ritueel de entiteiten de keus gegeven. Ze konden terug naar waar ze vandaan waren gekomen of bij hem naar een speciaal deel van de achtertuin gaan. Zij hebben toen voor het laatste gekozen. Payonno vertelde ons dat dolende zielen kunnen komen als de aura gescheurd is. Dokter Tan's aura was kapot gegaan omdat hij altijd bang was dat zijn vrouw een verkeersongeluk zou krijgen, dat zijn kinderen in een ravijn zouden vallen, dat hemzelf iets vreselijks zou overkomen etc. Om zijn aura weer sterk te maken stelde Payonno hem voor dagelijks met de groepsmeditatie mee te doen. Na drie maanden besloot dokter Tan om voortaan thuis verder te mediteren.

Toen ik een jaar later met Payonno bij hem op bezoek ging vertelde hij ons met tranen in de ogen dat hij nooit meer problemen heeft gehad met lezen.