veertig dagen principe

Dit is de klassieke eeuwen oude manier en eigenlijk de beste.
 Twee keer per dag ga je er voor zitten en zeg of zing je de mantra 108 keer. Gebruik een zelfgemaakte ketting. Voor de laatste kraal, neem je een andere vorm zodat je weet wanneer je klaar bent. De beste tijd is van twee uur voor zonsopgang tot zonsopgang en twee uur voor zonsondergang tot zonsondergang. Maar dat geldt voor de tropen. In de gematigde streken verandert dat. Het leven is hier is te gecompliceerd. Beter is om gewoon tijden uit te kiezen die voor jou het beste uitkomen. Laat je niet storen door een telefoon of zo en begin anders opnieuw. De 108 hebben volgens de Vedische traditie een betekenis. Er zijn 108 kanalen die vanuit het etherisch hartchakra naar de rest van het lichaam gaan. Als je de mantra 108 keer zegt worden dus alle kanalen gevuld met deze mantra-energie. Houd een dagboek bij met wat misschien opvalt tijdens het ritueel. Je hebt jezelf opengesteld om positieve spirituele energie voor jou te laten werken. Er gebeuren namelijk twee dingen. Het lichaam neemt de goddelijke energie in zich op en kan ook negatieve energie kwijtraken. Soms raak je geëmotioneerd. Het kan allemaal gebeuren en schrijf het op in je dagboek. Ook al lijkt het op dat moment onbelangrijk. Sommige mensen zien flitsen van licht of een symbool, alles kan, niets hoeft.
 Vaak zal je gedurende die dagen obstakels krijgen die maken dat je de discipline moet onderbreken. De vedische guru's zeggen dat je op de proef gesteld wordt. Laat je niet van je stuk brengen en volhard!
Als je het op kunt brengen, zeg of zing daarnaast de mantra zo vaak als dat mogelijk is.

Na die 40 dagen laat je het los. De goden weten wat je wilt. Je geniet van wat je hebt, wat iedere dag op je pad komt en je ziet wel. Juist dan werkt de magie het snelst.